BIOLOGIYA TA’LIMIDA INTEGRATIV YONDASHUV VA BINAR MASHG’ULOTLARNI TASHKIL ETISH METODIKASI - Ibodova Mahfuza Namozovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  maqolada  biologiya  ta’limida  integrativ  yondashuv  va  binar mashg‘ulotlarning  nazariy-metodik  asoslari,  ularning  didaktik  imkoniyatlari  hamda ta’lim  jarayoniga  joriy  etish  mexanizmlari  tahlil  etilgan.  Integratsiyalashgan  ta’lim biologiya  fanining  boshqa  fanlar  bilan  uzviy  bog‘liqligini  ta’minlash  orqali  ta’lim samaradorligini  oshirishga  xizmat  qilishi  ilmiy  jihatdan  asoslangan.  shuningdek, biologiya  fanini  o‘qitishda  integrativ  yondashuv  va  binar  mashg‘ulotlarni  qo‘llash samaradorligini  aniqlash  maqsadida  akademik  litseylarda  o‘tkazilgan  tajriba-sinov ishlari natijalari tahlil qilingan.