AKADEMIK LITSEYLARDA BIOLOGIYA FANINI O‘QITISHNING INTEGRATIV TEXNOLOGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH SAMARADORLIGI - Ibodova Mahfuza Namozovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada  akademik  litseylarda  biologiya  fanini o‘qitishda  integrativ  texnologiyalarni  takomillashtirishning  ta’lim  samaradorligiga ta’siri  ilmiy-pedagogik  jihatdan  tadqiq  etilgan.  Tadqiqotda  biologiya  ta’limida fanlararo  integratsiyani  ta’minlash,  nazariya  va  amaliyotni  uyg‘unlashtirish  hamda o‘quvchilarning kompetensiyalarini rivojlantirishga yo‘naltirilgan integrativ va binar mashg‘ulotlarning ahamiyati asoslab berilgan. 2020–2025-yillarda bir qator akademik litseylarda  olib  borilgan  tajriba-sinov  ishlari  davomida  biologiya  fanini  o‘qitishda biologiya–kimyo  va  biologiya–fizika  fanlari  integratsiyasiga  asoslangan  integrativ texnologiyalar,  muammoli  ta’lim  va  loyiha  metodlari  joriy  etildi.  Tajriba  natijalari integrativ  texnologiyalar  asosida  tashkil  etilgan  mashg‘ulotlar  o‘quvchilarning biologik bilimlarni o‘zlashtirish darajasini oshirishi, fanlararo tushunchalarni qo‘llash ko‘nikmalarini  rivojlantirishi  hamda  mustaqil  va  ijodiy  fikrlash  qobiliyatlarini shakllantirishini ko‘rsatdi.