TARIX FANINI O'QITISHDA ZAMONAVIY ELEKTRON DASTURLARDAN FOYDALANISH - Xurramov Shaxboz Abdirashit o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada tarix fanini o‘qitish jarayonida zamonaviy elektron dastur va raqamli  ta’lim  vositalaridan  samarali  foydalanish  masalalari  yoritilgan.  Ta’lim jarayonida  multimedia  texnologiyalari,  interaktiv  platformalar,  virtual  xaritalar, elektron  darsliklar hamda  ta’limiy  ilovalarni  qo‘llash  orqali o‘quvchilarning  tarixiy tafakkuri, mustaqil fikrlashi va fanga bo‘lgan qiziqishini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, elektron dasturlar asosida tashkil etilgan darslarning afzalliklari, ularning  an’anaviy  o‘qitish  usullari  bilan  uyg‘unligi  hamda  tarix  fanini o‘zlashtirishdagi samaradorligi ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab beriladi. Maqolada tarix  ta’limida  innovatsion  yondashuvlarni  joriy  etish  orqali  ta’lim  sifati  va samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.