BULUTLI TEXNOLOGIYALAR (CLOUD TECHNOLOGIES) YORDAMIDA IQTISODIY MA’LUMOTLARNI SAQLASH VA QAYTA ISHLASH SAMARADORLIGI - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Sobirov Mirjalol Zafar o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:  Men  ushbu  maqolada  bulutli  texnologiyalarning  (Cloud technologies)  iqtisodiy  ma’lumotlarni  saqlash,  qayta  ishlash  va  tahlil  qilish jarayonlaridagi ahamiyati hamda samaradorligini keng yoritib berdim. Hozirgi raqamli iqtisodiyot  sharoitida  axborot  resurslari  iqtisodiy  taraqqiyotning  asosiy  omillaridan biriga  aylanmoqda.  Iqtisodiy  ma’lumotlarning  tezkorligi,  aniqligi  va  xavfsizligi bevosita  boshqaruv  qarorlarining  sifatiga  ta’sir  ko‘rsatadi.  Maqolada  bulutli texnologiyalarning  mohiyati,  ularning  iqtisodiy  jarayonlarga  ta’siri,  afzalliklari  va amaliy  qo‘llanilishi  ilmiy  asosda  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  iqtisodiy  subyektlar faoliyatida bulutli hisoblash texnologiyalaridan foydalanish samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan.