TIREOID GORMONLARINING TASHILISHI VA RETSEPTORLAR BILAN BOGʻLANISH MEXANIZMLARI - Xokimoyeva Barchinoy (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA (OʻZBEK TILIDA) Ushbu maqolada tireoid gormonlari — triyodtironin (T3) va tiroksin (T4) — ning  qonda  tashilishi,  plazma  oqsillari  bilan  bogʻlanishi,  hujayraga  kirish mexanizmlari hamda yadroviy va no-yadroviy retseptorlar bilan oʻzaro taʼsiri ilmiy asosda  tahlil  qilinadi.  Tireoid  gormonlarining  metabolik  jarayonlarni  tartibga solishdagi  roli  hamda  retseptor  darajasidagi  patologik  holatlarning  fiziologik oqibatlari muhokama qilinadi.