O`ZBEKISTONDA BIZNES-INKUBATORLAR FAOLIYATINI TASHKIL ETISH VA RIVOJLANTIRISH - Nuriddinov G'ulomiddin; Salixov Saidamir (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqola  Ozbekiston  Respublikasida  biznes-inkubatorlar  faoliyatini tashkil etish va rivojlantirishning nazariy asoslari, hozirgi holati, mavjud muammolari hamda  ularni  bartaraf  etish  boyicha  tavsiyalarni  atroflicha  tahlil  qiladi.  Tadqiqotda biznes-inkubatsiyaning  nazariy  konsepsiyalari  organilib,  xalqaro  ilgor  tajribalar qisqacha  korib  chiqilgan.  Shuningdek,  Ozbekistonda  startup  ekotizimining  jadal rivojlanishi sharoitida biznes-inkubatorlarning mamlakat iqtisodiyoti va tadbirkorlik muhitiga  tasiri  baholanadi.  Maqolada  ushbu  sohadagi  asosiy  cheklovlar,  jumladan, institutsional va moliyaviy qollab-quvvatlashning etishmasligi, universitetlar va biznes ortasidagi  integratsiyaning  sustligi  hamda  innovatsion  infratuzilmaning  zaifligi tanqidiy korib chiqiladi. Nihoyat, biznes-inkubatorlarning samaradorligini oshirishga qaratilgan  amaliy  tavsiyalar,  jumladan,  strategik  yonalishlarni  aniqlash,  moliyaviy mexanizmlarni  takomillashtirish,  hamkorlikni  kuchaytirish  va  kadrlar  salohiyatini rivojlantirish boyicha takliflar ilgari suriladi.