O’ZBEKISTONDA MILLIY MAKTAB MUOMMOSI BOSQICHLARI VA UNING ZAMONAVIY YECHIMLARI - Abidaliyev Ramziddin Avazjon o’g’li; KHOLIKOV, Kamolova Azimaxon Odiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu gamma maqolada Oʻzbekistonda milliy maktab tizimining bugungi holati, uning rivojlanish jarayonida yuzaga kelayotgan  muammolar hamda ularni  bartaraf  etish  yoʻllari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  milliy  taʼlim  mazmunining shakllanishi,  ona  tilida  taʼlim  sifati,  milliy  qadriyatlarning  oʻquv  jarayoniga integratsiyasi,  o‘qituvchilarning  kasbiy  tayyorgarligi  va  zamonaviy  pedagogik texnologiyalardan  foydalanish  masalalariga  alohida  eʼtibor  qaratiladi.  Tadqiqot natijalari milliy maktablarni rivojlantirish va taʼlim sifatini oshirishga xizmat qiladi.