KOLLABORATIV O‘QITISH JARAYONIDA METAKOGNITIV STRATEGIYALARNING UYG‘UNLASHUVI - Umarova Muborak; Tursunova Maftunabonu Baxtiyorjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Zamonaviy  ta’lim  tizimi  shaxsning  intellektual,  ijtimoiy  va  psixologik rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan murakkab va ko‘p qirrali jarayon hisoblanadi. Bugungi kunda ta’lim jarayonida o‘quvchilarning faqat bilim olish darajasi emas, balki ularning o‘z bilim faoliyatini mustaqil boshqarish, o‘z fikrlash jarayonini anglash va tahlil  qilish  qobiliyatlari  ham  muhim  mezon  sifatida  qaralmoqda.  Shu  bois  ta’lim jarayonini tashkil etishda faol, interaktiv va reflektiv yondashuvlarga alohida e’tibor qaratilmoqda.