INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA ANTONIMLARNING SEMANTIK XUSUSIYATLARI - Meliyeva Xushnoza Maqsud qizi,; Holikulova Gulchexra Yorqulovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA.  Ushbu  maqolada  ingliz  va  o‘zbek  tillarida  antonimlarning semantik xususiyatlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Antonimlarning leksik-semantik munosabatlardagi  o‘rni,  ularning  turlari  va  nutqdagi  funksional  imkoniyatlari yoritiladi.  Shuningdek,  ikki  til  misolida  antonimlarning  ma’no  qarama-qarshiligi, kontekstga  bog‘liq  semantik  o‘zgarishlari  va  milliy-madaniy  tafovutlari  ko‘rib chiqiladi.  Tadqiqot  natijalari  qiyosiy  tilshunoslik,  tarjima  nazariyasi  va  til  o‘qitish jarayonida muhim ahamiyat kasb etadi.