OʻPKA VA NAFAS TIZIMI LOTIN TERMINLARI: TARIXIY VA AMALIY JIHATLAR - Rajaboyeva Mahfuza,; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola òpka va nafas tizimi anatomiyasi va fiziologiyasida ishlatiladigan  lotin  terminlarini  tarixiy  rivojlanishi  va  amaliy  qo‘llanilishi  jihatidan o‘rganadi.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki,  lotin  terminlari  tibbiyot  sohasida xalqaro standartni ta’minlaydi va malakali professional muloqot uchun zarurdir.