O‘SMIR YOSHDAGI O‘G‘IL BOLALARDA QALQONSIMON BEZ AUTOIMMUN KASALLIKLARINI KECHISH XUSUSIYATLARI - Arabboyev Shoxruh Mirzohidjon o‘g‘li,; Ismoilov Diyorbek Adxamjon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  O‘smir  yoshdagi  o‘g‘il  bolalarda  qalqonsimon  bez  autoimmun kasalliklari tez-tez yashirin va sekin kechadi. Ushbu bemorlar guruhida kasallikning klinik belgilari, laborator ko‘rsatkichlari va bez funksiyasi o‘ziga xos bo‘lib, tashxis va davolashni  murakkablashtiradi.  Maqolada  o‘smir  o‘g‘il  bolalarda  qalqonsimon  bez autoimmun  kasalliklarining  kechishi,  belgilari,  tashxis  usullari  va  davolash strategiyalari tahlil qilinadi. Kasallikning kechishi, gormon darajalari va immunologik ko‘rsatkichlar o‘rtasidagi bog‘liqliklar yoritiladi.