SUN’IY INTELLEKT – ZAMONAVIY INFORMATIKANING ASOSIY YO‘NALISHI - Xayriyeva Gulchehra Faxriddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ishda  sun’iy  intellekt  tushunchasi,  uning  shakllanishi  va  rivojlanish bosqichlari  hamda  zamonaviy  jamiyatdagi  ahamiyati  yoritilgan.  Sun’iy  intellekt texnologiyalarining  asosiy  yo‘nalishlari  —  mashinaviy  o‘rganish,  sun’iy  neyron tarmoqlar  va  tabiiy  tilni  qayta  ishlash  usullari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  sun’iy intellektning  tibbiyot,  ta’lim,  sanoat  va  transport  sohalaridagi  amaliy  qo‘llanilishi ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqot  davomida  ushbu  texnologiyalarning  afzalliklari  bilan  bir qatorda,  axborot  xavfsizligi,  axloqiy  me’yorlar  va  mehnat  bozoriga  ta’siri  kabi muammolar ham muhokama qilinadi. Xulosa sifatida sun’iy intellektni ilmiy asosda rivojlantirish va uni mas’uliyat bilan joriy etish jamiyat taraqqiyotida muhim ahamiyat kasb etishi asoslab beriladi.