MAKTABGACHA TALIMDA STEAM TEXNOLOGIYALARINING PEDAGOGIK AHAMIYATI. - Bobomurodova Latofat Elmurodovna; Bobomurodova Ozoda Rustambek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada    maktabgacha  ta’lim  tizimida  STEAM[Science Technology,Engineering,Art,Mathematics]texnologiyalarini  qo’llashning  pedagogik  ahamiyati  yoritilgan.STEAM  yondashuvi  fanlararo  integrasiyaga  asoslangan zamonaviy ta’lim modeli sifatida bolalarning intellektual, ijodiy,hissiy,mantiqiy,aqliy va ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri nuqtai nazaridan tahlil qilingan.Maqolada STEAM texnalogiyalarining    maktabagacha  yoshdagi  bo’lgan  bolalarda  mustaqil fikrlash,muammoli vaziyatlarni hal qilish  kreativ tafakkur va amaliy ko’nikmalarni shakillantirishdagi  o’rni  ilmiy  asosda  ochib  berilgan.Shuningdek  ,tarbiyachining STEAM asosidagi ta’lim jarayonidagi roli hamda xorijiy tajribalar tahlil qilingan.