MAVZU:ASAB TIZIMI TUZILISHI TURLARI - Xojiyeva Xayitxon Tolipovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Asab  tizimi  biz  qiladigan  deyarli  hamma  narsani,  shu  jumladan  o'ylagan, gapiradigan yoki his qiladigan narsalarni boshqaradi. Shuningdek, u fikrlash, xotira va harakat  kabi  murakkab  jarayonlarni  boshqaradi.  Asab  tizimi  tanamiz  o'ylamasdan qiladigan, qizarish, miltillash va nafas olish kabi ishlarda ham muhim rol o'ynaydi.  Ba'zi jihatlar, masalan, kasalliklar, travma, toksinlar va qarish jarayonlari asab tizimiga zarar etkazadi. Blogda  asab  tizimi,  uning  turlari,  tuzilishi,  belgilari,  funktsiyalari  va  asab tizimiga ta'sir qilishi mumkin bo'lgan turli xil holatlar tushuntiriladi.