MAVZU: ZOTILJAM KASALLIGINING— SABABLARI, ALOMATLARI VA DAVOLASH. - Xojiyev Azimjon Axmedovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Zotiljam — sabablari  - Pnevmoniya (qad.  yun.  πνευμονία  —  «o’pka  kasalligi»), zotiljam,  o’pka shamollashi —  o’pka  to’qimalarining  yallig’lanishi,  odatda  infektsiya  tomonidan chaqiriladi,  asosan  alveolalar  zararlanishi  (ularda  yallig’lanishli  ekssudatsiya rivojlanishi) bilan kechadi.