DIPLOMATIK MATNLARDA UCHRAYDIGAN ASOSIY EVFEMIZM KATEGORIYALARI - Urinbayeva Maftuna Yuldash qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  diplomatik  matnlarda  uchraydigan  asosiy evfemizm  kategoriyalari  lingvopragmatik  va  semantik  jihatdan  tahlil  qilingan. Tadqiqotda  evfemizmlarning  diplomatik  diskursdagi  kommunikativ  vazifalari, xususan,  siyosiy  keskinlikni  yumshatish,  salbiy  mazmunni  neytrallashtirish  hamda rasmiy  muomalada  muvozanatni  saqlashdagi  roli  yoritib  berilgan.  Shuningdek, diplomatik nutqda keng qo‘llaniladigan evfemizmlarning tematik guruhlari va ularning kontekstual  xususiyatlari  aniqlangan.  Maqolada  zamonaviy  diplomatik  hujjatlar  va bayonotlar asosida misollar tahlil qilinib, evfemizmlarning til va siyosat o‘rtasidagi o‘zaro aloqadagi ahamiyati ko‘rsatib berildi.