OSIYLIKDAN SOQIYLIKKA QADAM - Nurullayeva Zaxro (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola Sharq va G‘arb adabiyotidagi zamon va makon masalasi,  asarlar  o‘rtasidagi  o‘xshashliklar,  Lev  Tolstoyning  “Avliyo  Sergey”  va Fotih Dumanning “Men. Bas qil, ey nafs” asarlarining qiyosiy tahlili, ular o‘rtasidagi xususiy  va  mushtarak  jihatlar  bayon  qilingan.  Sharq  allomalarining  nafs  masalasi yuzasidan  keltirib  o‘tgan  fikrlari  va  tahlili  asosida  mavzuning  ijtimoiy,  ma’naviy jihatlariga atroflicha to‘xtalib o‘tilgan.