RUS TILI DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING KREATIV TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH - Vasikova Shahriniso Sobir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur  ilmiy  maqolada  rus  tili  darslarida  o‘quvchilarning kognitiv va ijodiy salohiyatini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Ta’lim jarayonida kreativ  tafakkurni  shakllantirishning  pedagogik-psixologik  asoslari,  innovatsion metodlar,  interfaol  texnologiyalar  va  ijodiy  topshiriqlarning  samaradorligi  tahlil qilinadi.  Shuningdek,  rus  tili  darslarida  kreativ  yondashuv  orqali  o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Maqola umumta’lim maktablari va akademik litseylar o‘qituvchilari uchun metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.