MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGI FAOLIYATIDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA AMALIY TAVSIYALAR - Odilova Zilola Murodjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  maktab  amaliyotchi  psixologining  ta’lim-tarbiya jarayonidagi  o‘rni  va  ahamiyati,  psixologik  xizmatni  tashkil  etishning  zamonaviy yondashuvlari  yoritilgan.  Maqolada  o‘quvchilarning  psixologik  holatini  baholash, psixodiagnostika, individual va guruhiy psixologik yordam ko‘rsatish metodlari tahlil qilinadi.  Shuningdek,  maktab  psixologining  o‘qituvchilar  va  ota-onalar  bilan hamkorlikdagi  faoliyati,  stress  va  ijtimoiy  moslashuv  muammolarini  bartaraf  etish masalalari  ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  asoslab  berilgan.  Maqola  maktab amaliyotchi  psixologlari,  pedagoglar  hamda  ta’lim  sohasi  mutaxassislari  uchun mo‘ljallangan.