NASRIY ASARLARDA JALOLIDDIN MANGUBERDI SIYMOSI VA EPIK TASVIR MAHORATI - Abdurazaqova Kumush G‘olibjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Jaloliddin  Manguberdi  siymosining  o‘zbek nasridagi badiiy talqinlari Temur Po‘latov, Shahodat Ulug‘ va Baxtiyor Abdug‘afur asarlari  misolida  tadqiq  etilgan.  Yozuvchilar  qahramonning  an’anaviy  mardlik sifatlaridan  tashqari,  uning  insoniy  iztiroblari  va  ruhiy  olamini  ochib  beruvchi postmodernistik hamda psixologik yondashuvlarni tahlil qiladi. Asarlardagi tarixiy fakt va  badiiy  to‘qima  mutanosibligi,  qahramon  obrazining  epik  tasvir  mahorati  ilmiy nuqtayi nazardan yoritib berilgan.