TIBBIYOTDA LATINIZMLAR VA ULARNING ZAMONAVIY QOʻLLANILISHI - Jahonov Muhammadali Mirali oʻgʻli,; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  ilmiy  maqolada  tibbiyot  sohasida  lotin  tilining  o‘rni,  tibbiy terminologiyada  lotinizmlarning  shakllanish  jarayoni  hamda  ularning  zamonaviy tibbiyot  amaliyotida  qo‘llanilishi  tahlil  qilinadi.  Lotin  tili  tarixan  ilm-fan  va tibbiyotning asosiy terminologik manbai bo‘lib xizmat qilgan. Maqolada anatomik, klinik va farmatsevtik terminlarda uchraydigan lotinizmlar misollar asosida yoritilib, ularning  xalqaro  tibbiy  muloqotdagi  ahamiyati  ko‘rsatib  beriladi.  Shuningdek, zamonaviy  tibbiyotda  lotin  terminlarining  standartlashuvi,  ularning  ta’lim  va amaliyotdagi o‘rni muhokama qilinadi.