GURUH LOYIHALARI ASOSIDA YUQORI SINFLARDA INGLIZ TILINI O'QITISH TAJRIBASI (GURUH ISHI: TAQDIMOTLAR, PLAKATLAR, VIDEO YARATISH) - Ne’matov Asilbek Ma’rufjon o‘g‘li,; Xaydarova Shoira Toxir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yuqori sinflarda ingliz tilini o‘qitishda guruh loyihalariga  asoslangan  ta’lim  yondashuvining  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritib berilgan. Tadqiqotda loyiha asosida o‘qitish jarayoni o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini  rivojlantirishda  samarali  metod  sifatida  tahlil  qilinadi.  Xususan, guruh  ishi  shaklida  tashkil  etilgan  taqdimotlar,  plakatlar  va  video  loyihalar o‘quvchilarning  nutqiy  faolligini  oshirishi,  mustaqil  fikrlash  va  ijodiy  yondashuvni shakllantirishdagi  o‘rni  ilmiy  asoslarda  ko‘rsatib  beriladi.  Shuningdek,  mazkur yondashuv o‘quvchilarning ijtimoiy ko‘nikmalari, jamoada ishlash madaniyati hamda ingliz tilidan amaliy foydalanish imkoniyatlarini kengaytirishi ta’kidlanadi. Maqolada guruh loyihalarini rejalashtirish, amalga oshirish va baholash bosqichlari batafsil tahlil qilinib, ularni dars jarayoniga samarali integratsiya qilish bo‘yicha metodik tavsiyalar beriladi.