STRESSNI BOSHQARISH TEXNIKALARINING O‘SMIRLAR XULQ-ATVORIGA TA’SIRI - Tuxtayeva Maxliyo Shamsiddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘smirlik davrida stressning psixologik mohiyati, uning o‘smirlar xulq-atvoriga ta’siri hamda stressni boshqarish texnikalarining emotsional barqarorlikni ta’minlashdagi ahamiyati ilmiy-amaliy jihatdan yoritilgan. Zamonaviy ta’lim muhitida stress omillarining kuchayib borishi o‘smirlarda serzardalik, agressivlik va moslashuv muammolarini keltirib chiqarayotgani asoslab berilgan. Maqolada stressni boshqarish texnikalarining o‘smirlar xulq-atvorini ijobiy tomonga yo‘naltirishdagi roli tahlil qilinib, ta’lim tizimida ularni qo‘llash zarurati ilmiy nuqtayi nazardan asoslangan.