BRONXOPULMONAL PATOLOGIYALI BEMORLARDA KLINIK- LABORATOR VA IMMUNOLOGIK XUSUSIYATLARINI O‘RGANISH - Qalandarova D.O, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda bronxopulmonal patologiyali bemorlarda klinik-laborator  va  immunologik  ko‘rsatkichlar  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  davomida yallig‘lanish  belgilarining  og‘irligi,  qon  ko‘rsatkichlari,  immunitetning  gipo-  yoki giperraktiv holatlari baholandi. Olingan natijalarga asoslanib, bemorlar holatini erta tashxislash va individual yondashuv asosida davolash zarurligi asoslab berildi.