KOREYA MAMLAKATLARIDA TA’LIM – TARBIYA MASALALARINING KOMPARATIVISTIK TAHLILI - Xudaybergenova Saodat; Sidiqov Xudaybergan (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Koreya yarimorolida joylashgan Janubiy Koreya va  Shimoliy  Koreya  mamlakatlarida  ta’lim–tarbiya  masalalarining  komparativistik tahlili amalga oshiriladi. Tadqiqotda mazkur davlatlar ta’lim tizimining shakllanish tarixiy asoslari, maqsad va vazifalari, mazmuni hamda tarbiyaviy yo‘nalishlari qiyosiy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  ta’lim  tizimlaridagi  mafkuraviy  yondashuvlar, shaxs  kamoloti  va  jamiyat  taraqqiyotiga  ta’siri  ilmiy  asosda  yoritiladi.  Tadqiqot natijalari  Koreya  mamlakatlari  ta’lim  tizimlarining  o‘ziga  xos  jihatlarini  aniqlash hamda ta’lim sohasidagi xalqaro tajribani o‘rganishda muhim ahamiyat kasb etadi.