OLIY TA’LIMDA MUSIQA O‘QITUVCHISINI TAYYORLASHGA QO‘YILADIGAN TALABLAR VA UNING BUGUNGI KUNDAGI HOLATI - TURG’UNOVA GULSHODA RAXMONJON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Bugungi  kunda  ta’lim  jarayonining  sifatini  oshirish,  xususan musiqa ta’limi sohasida, muhim pedagogik muammo hisoblanadi. Musiqa o‘qituvchisi — nafaqat musiqiy bilim va amaliy ko‘nikmalarga ega mutaxassis, balki pedagogik jihatdan  puxta  tayyorlangan  shaxs  bo‘lishi  kerak.  Shu  boisdan  oliy  ta’lim muassasalarida  musiqa  yo‘nalishida  kadrlar  tayyorlashda  qo‘yiladigan  talablar  va ularning  hozirgi  holati  alohida  e’tiborni  talab  etadi.  Ushbu  maqolada  tayyorlash jarayonida  qo‘yiladigan  talablar  tahlil  qilinadi,  so‘ngra  O‘zbekistondagi  bugungi holatga nazar solinadi, muammolar va takliflar muhokama qilinadi.