UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA VOKAL VA XOR SAN’ATI TA’LIMINING AHAMIYATI - A.ASRAQULOVA,; TURG’UNOVA GULSHODA RAXMONJON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida vokal va xor san’ati ta’limining  pedagogik,  estetik  va  ijtimoiy  ahamiyati  chuqur  tahlil  qilinadi.  Maqola musiqa ta’limida taxsil oluvchi o‘quvchilarning individual va jamoaviy rivojlanishiga ta’siri, vokal-xor mashg‘ulotlarining ta’lim  jarayonidagi o‘rni, ahamiyati qolaversa, pedagogik  metodlar  va  musiqa  tarbiyasi  orqali  yoshlarni  estetik  madaniyatga yo‘naltirish  masalalarini  yoritadi.  Quyidagi  maqolada  nazariy  asoslar,  amaliy tadqiqotlar va metodik yondashuvlar tahlil qilingan.