CHAQALOQLARDA TUGʻMA YURAK NUQSONLARINI ERTA DIAGNOSTIKA QILISHNING AXAMIYATI - Xabibullayeva Nazokatoy, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada chaqaloqlarda uchraydigan tug‘ma yurak nuqsonlarini (TYN) erta aniqlashning klinik, patofiziologik va ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Tug‘ma yurak nuqsonlari  neonatal  davrda  yuqori  mortalitet  va  nogironlikka  olib  keluvchi  asosiy patologiyalardan  biri  hisoblanadi.  Erta  diagnostika  usullari,  jumladan,  prenatal skrining, pulsoksimetriya, ekokardiyografiya va klinik tekshiruvlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Maqolada erta tashxis qo‘yish orqali davolash natijalarini yaxshilash, asoratlarning  oldini  olish  va  chaqaloqlar  hayot  sifatini  oshirish  imkoniyatlari  ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan.