IMMUNOLOGIK, GORMONAL VA SEROLOGIK TAHLILAR - Sobirova Zebiniso Po’lat qizi,; Otaboyev Olloyor, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu tezisda immunologik, gormonal va serologik tahlillarning tibbiyot  amaliyotidagi  ahamiyati  yoritilgan.  Immunologik  tahlillar  organizmning himoya tizimi holatini baholashda, gormonal tahlillar esa endokrin tizim faoliyatini aniqlashda muhim hisoblanadi. Serologik tahlillar orqali esa yuqumli kasalliklar va immun  javobning  darajasi  aniqlanadi.  Mazkur  tahlil  turlari  kasalliklarni  erta aniqlash, tashxis qo‘yish va davolash samaradorligini baholashda muhim diagnostik vosita bo‘lib xizmat qiladi.