MUSTAQILLIK SHAROITIDA O‘ZBEKISTON VA XITOY O‘RTASIDAGI IKKI VA KO‘P TOMONLAMA HAMKORLIKNING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (1991–2024 YILLAR) - Mamatvaliyeva Gulnora Sirojddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  tezisda    O‘zbekiston  Respublikasi  mustaqillikni  qo‘lga kiritganidan keyin Xitoy Xalq Respublikasi bilan shakllangan ikki va ko‘p tomonlama hamkorlik munosabatlarining rivojlanish tendensiyalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda  siyosiy  muloqot,  iqtisodiy  hamkorlik,  investitsiya  siyosati,  transport-kommunikatsiya aloqalari hamda madaniy-gumanitar sohadagi o‘zaro munosabatlar 1991–2024  yillar  doirasida  o‘rganilgan.  Shuningdek,  hamkorlikning  institutsional mexanizmlari va uning mintaqaviy taraqqiyotga ta’siri ochib berilgan.