O‘ZBEKISTON QISHLOQ XO‘JALIGI TARMOQLARIDAGI TARKIBIY O‘ZGARISHLAR:MATBUOT VA ILMIY MANBAALAR ASOSIDA TAHLIL (1991–2024 YILLARDA) - Boboyeva Muhayyo Jalilovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada 1991–2024 yillar davomida O‘zbekiston qishloq  xo‘jaligi  tarmoqlarida  yuz  bergan  tarkibiy  va  institutsional  o‘zgarishlar matbuot hamda ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda mustaqillikdan so‘ng  amalga  oshirilgan  agrar  islohotlar,  yer  va  mulk  munosabatlarining transformatsiyasi, fermer va klaster xo‘jaliklarining rivojlanishi, ekinlar tarkibidagi o‘zgarishlar hamda qishloq xo‘jaligini modernizatsiya qilish jarayonlari yoritilgan. Maqola  natijalari  agrar  sohada  olib  borilgan  siyosatning  ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligini ochib beradi.