QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARINI ELEKTR TARMOQLARIDA INTEGRATSIYALASH UCHUN INNOVATSION YONDASHUVLAR - Majidov Salim Sodiqovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  qayta  tiklanuvchi  energiya  manbalarini (QTEM) elektr energetika tarmoqlariga integratsiyalashning zamonaviy va innovatsion yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  Quyosh,  shamol,  gidro  va  bioenergiya  manbalarining texnik-iqtisodiy  xususiyatlari,  ularni  mavjud  elektr  tarmoqlariga  ulashda  yuzaga keladigan  muammolar  hamda  ushbu  muammolarni  bartaraf  etishda  raqamli texnologiyalar,  aqlli  tarmoqlar  (Smart  Grid),  energiya  saqlash  tizimlari  va  sun’iy intellekt asosidagi boshqaruv yechimlarining ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston  sharoitida  QTEM  integratsiyasining  istiqbollari  va  rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.