MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA INNAVATSION - PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VOSITASIDA TABIIY FANLARGA DOIR BILIMLARNI SHAKLLANTIRISH - Eshonqulova Oʻrolbuvish Fayzulla qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  innavatsion-pedagogik  texnologiyalar vositasida tabiiy fanlarga doir bilimlarni shakllantirish mavzusi bo‘yicha yozilgan bu annotatsiya, yosh bolalarni tabiat va uning qonuniyatlarini o‘rganishga qiziqishini rivojlantirishga  qaratilgan.  Ushbu  texnologiyalar  yordamida  bolalarga  o‘yin, interaktiv metodlar, amaliy mashg‘ulotlar va hikoyalar orqali tabiiy fanlarning asosiy tushunchalari, masalan, hayvonlar, o‘simliklar, ob-havo va dunyo hodisalari haqida bilimlar  beriladi.  Bu  yondashuvlar  bolalarning  fikrlash,  tahlil  qilish  va  muammo yechish  qobiliyatlarini  rivojlantirishga  xizmat  qiladi.  Annotatsiyada,  shuningdek, pedagogik  texnologiyalarning  samaradorligi,  o‘qitish  usullari  va  metodikalar, shuningdek,  bolalarning  javobchanligi  va  qiziqishini  oshirish  bo‘yicha  tavsiyalar ko‘rib  chiqiladi.  Ushbu  yondashuvlar  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  tabiiy fanlarga  bo‘lgan  qiziqishni  oshirish,  ularning  bilimlarini  mustahkamlash  va  ilg‘or pedagogik texnologiyalar yordamida ta’lim sifatini yaxshilashga yordam beradi.