O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA SO‘ZLARNI TURKUMLARGA TASNIFLASH MASALASI - Narziyeva Nazokat Abdurasulovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  o‘zbek  tilshunosligida  so‘zlarni  turkumlarga tasniflash masalasi nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. So‘z turkumlari haqidagi ilmiy qarashlarning shakllanishi, ularning morfologik, semantik va sintaktik belgilari asosida  tasniflanishi  yoritiladi.  Shuningdek,  turli  tilshunoslarning  so‘z  turkumlari borasidagi  yondashuvlari  qiyosiy  tahlil  qilinib,  zamonaviy  o‘zbek  tilshunosligida mavjud  muammolar  va  yechimlar  ko‘rsatib  beriladi.  Maqola  natijalari  o‘zbek  tili grammatikasini o‘rganish va o‘qitishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.