KORPUS TURLARI HAMDA UNING TIPOLOGIYASI - Unarova Dilafruz Abdimajit qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  korpus  turlari  va  uning  tipologiyasi  haqida ma’lumotlar  berilgan.  Lingvistik  korpus  va  elektron  kutubxona  uning  amaliy ahamiyati, korpus menedjeri va konkordanslar haqida ma’lumotlar berilgan. Korpus annotatsiyasi,  korpus  hajmi  va  klassifikatsiyasi  .    Korpusning  nutqqa  ko‘ra  turi: og‘zaki, yozma, aralash korpus va matn tili, parallelligi kabi masalalar talqin etilgan. javob  bera  oladigan,  til  hodisasi  bilan  shugʻullanadigan,  soha  oldiga  avval qoʻyilmagan  dolzarb  muammolarni  qoʻya  oladigan  tizim  ekanligi  maqolada batafsil yoritib berilgan.