KOGNITIV PSIXOLOGIYANING ASOSIY MUAMMOLARI - Raxmatjonova Marjona Surat qizi,; Salaxidinova Xolida Xaliljonovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  kognitiv  psixologiyaning  shakllanishi,  rivojlanishi  va zamonaviy  bosqichda  duch  kelayotgan  asosiy  muammolari  ilmiy  jihatdan  tahlil qilinadi. Kognitiv psixologiya insonning bilish jarayonlari — idrok, xotira, tafakkur, e’tibor, til va qaror qabul qilish mexanizmlarini o‘rganishga yo‘naltirilgan fan sohasi hisoblanadi.  Axborotni  qayta  ishlash  modeli,  ong  va  miya  o‘rtasidagi  munosabat, individual kognitiv farqlar, metodologik cheklovlar hamda raqamli muhitning kognitiv jarayonlarga ta’siri asosiy muammo sifatida yoritiladi.