TA’LIMNING RAQAMLI TRANSFORMATSIYASI SHAROITIDA OʻQUVCHILARNI OʻQUV BILIM SALOHIYATINI FAOLLASHTIRISH USULLAR - TURSUNOVA SAIDAXON SOLIJONOVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  ta’limning  raqamli  transformatsiyasi  sharoitida o‘quvchilarning o‘quv bilim salohiyatini faollashtirish masalalari yoritiladi. Raqamli texnologiyalar asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, tahlil  qilish,  axborotni  izlash  va  undan  samarali  foydalanish  ko‘nikmalarini rivojlantirishga  xizmat  qilishi  asoslab  beriladi.  Shuningdek,  interaktiv  raqamli vositalar, elektron ta’lim platformalari, multimedia resurslar va innovatsion pedagogik yondashuvlar  orqali  o‘quvchilarning  bilishga  bo‘lgan  qiziqishini  oshirish,  ularning o‘quv  faolligini  kuchaytirish  usullari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  raqamli  muhitda ta’limni  tashkil etish  jarayonida  o‘quvchilarning  individual imkoniyatlarini  hisobga olish,  differensial va  shaxsga  yo‘naltirilgan  ta’limni  amalga  oshirishning  ahamiyati ochib beriladi.