BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA INKLYUZIV PEDAGOGIK KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISHNING AMALIY YO‘LLARI - Xayrullayeva Dilnoza Latif qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya;  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarida  inklyuziv pedagogik  kompetensiyani  rivojlantirishning  amaliy  yo‘llari  tahlil  qilingan. Tadqiqotda inklyuziv pedagogik kompetensiya tushunchasi, uning tarkibiy elementlari va  o‘quvchilarda  shakllanish  mexanizmlari  yoritilgan.  Shuningdek,  pedagogik faoliyatda zamonaviy metodlar, individual yondashuv va interaktiv texnologiyalardan foydalanish orqali kompetensiyani rivojlantirish amaliy imkoniyatlari keltirilgan.