O‘ZBEKISTON QISHLOQ XO‘JALIGI TARMOQLARIDAGI TARKIBIY O‘ZGARISHLAR:MATBUOT VA ILMIY MANBAALAR ASOSIDA TAHLIL (1991–2024 YILLARDA) - Boboyeva Muhayyo Jalilovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Mazkur  tezisda  O‘zbekiston  Respublikasida  1991–2024 yillar  davomida  qishloq  xo‘jaligi  tarmoqlarida  amalga  oshirilgan  tarkibiy  va institutsional  islohotlar  matbuot  hamda  ilmiy  manbalar  asosida  kompleks  tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi mustaqillik yillarida agrar sohada yuz bergan o‘zgarishlarning bosqichlari, ularning iqtisodiy va ijtimoiy natijalarini aniqlash hamda matbuot materiallarining ushbu jarayonlarni yoritishdagi rolini baholashdan iborat.