OITS (SPID) XABARDORLIK – HAYOT NAJOTI - Qo’shboqova Sevinch Nuriddin qizi,; Rashidova Zebo Rahmatullo qizi,; Matkarimova Gulnаz Maqsudjаnovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada insoniyatning eng dolzarb muammolaridan biri — OITS kasalligi, uning kelib chiqish sabablari va rivojlanish bosqichlari yoritilgan. Maqolada  virusning  yuqish  yo‘llari,  ayniqsa,  qon  orqali  yuqish  xavfi  hamda kasallikning oldini olish choralari aniq faktlar asosida tahlil qilinadi.  Kasallikka qarshi kurashda profilaktikaning o‘rni beqiyos ekanligini ta’kidlaydi.