YURAK-QON TOMIR TIZIMI TERMINLARINING STRUKTURAL TAHLILI - Axmedova Shiringul Jumanqulovna,; Turdiyev Shuhrat Berdiyevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
ABSTRACT Ushbu maqolada yurak-qon tomir tizimi terminlarining struktural tahlili amalga oshirilgan. Terminologik birliklarning morfologik, semantik va sintaktik xususiyatlari, shuningdek  ularning  tibbiyot  tilidagi  funksional  ahamiyati  o‘rganilgan.  Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, yurak-qon tomir tizimi terminologiyasi tizimli xarakterga ega  bo‘lib,  uning  shakllanishida  lotin,  grek  va  mahalliy  tillarning  uyg‘un  ta’siri kuzatiladi.  So‘z  yasalishi  jarayonlarida  afikslash,  qo‘shish  va  terminologik iboralarning keng qo‘llanilishi aniqlandi.