BOLALARDA TABIAT HODISALARINI TUSHUNTIRISHDA EKSPERIMENTAL FAOLIYATINING ROLI - Kodirova Moxidil Muradjonovna; Mamadalieva Gavhar Asiljanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA (O‘zbek tilida) Mazkur  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  tabiat  hodisalarini tushuntirish  jarayonida  eksperimental  faoliyatning  pedagogik  roli  yoritilgan. Eksperimental  faoliyat  bolalarda  kuzatuv,  tahlil  va  sabab-natija  munosabatlarini o‘rganish  ko‘nikmalarini  shakllantirishga  yordam  beradi.  Shuningdek,  maqolada eksperiment  asosida  o‘tiladigan  mashg‘ulotlarning  metodik  jihatlari,  bolalarning qiziqish va bilish motivatsiyasini oshirish usullari tahlil qilingan.