BIOTIBBIYOT MUHANDISLIGI YO‘NALISHI TALABALARIGA FIZIKA FANINI TIBBIY MUAMMOLARGA YO‘NALTIRILGAN (PBL) USULDA O‘QITISH SAMARADORLIGI - Usmonov Saidjon Abdusubxon o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqola biotibbiyot muhandisligi yo‘nalishida fizika fanini tibbiyotdagi real  klinik  muammolar  asosida  Problem-Based  Learning  (PBL)  modeli  orqali o‘qitishning  nazariy-metodik  asoslari,  amaliy  yondashuvlari  va  samaradorlik mezonlarini  chuqur  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqot  natijalari  shuni ko‘rsatadiki, PBL modeli asosida olib borilgan darslar talabalarda nazariy bilimlarni amaliy  diagnostik  vaziyatlarga  tadbiq  eta  olish,  fizik  parametrlarni  klinik ko‘rsatkichlar bilan bog‘lash, tibbiy texnologiyalarni muhandislik yondashuvi asosida tahlil qilish, raqamli modellashtirish vositalaridan foydalanish va ilmiy izlanish olib borish kompetensiyalarini shakllantiradi. PBL modeli talabalarning mustaqil o‘rganish motivatsiyasining oshishiga, texnik tafakkurning rivojlanishiga, eksperimental fikrlash qobiliyatining  kuchayishiga,  shuningdek,  ilmiy  xulosa  chiqarish  ko‘nikmalarining takomillashuviga samarali ta’sir ko‘rsatadi.