XITOY MAMLAKATIDA TA’LIM TARBIYA TIZIMI - Rasulova Shoxista; Nigmatova Vasila; Abdumalikova Zarnigor (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xitoy mamlakatlarida ta’lim-tarbiya tizimining shakllanishi, bosqichlari va asosiy xususiyatlari keng tahlil qilingan. Xususan, tarixiy-falsafiy  asoslar,  maktabgacha  va  umumiy  o‘rta  ta’lim,  oliy  ta’lim  tizimi,  axloqiy tarbiya hamda zamonaviy raqamli ta’lim islohotlari yoritib berilgan. Maqolada Xitoy ta’lim-tarbiya tizimining samaradorligi va uning jahon ta’lim makonidagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.