ISMOIL AL-BUXORIYNING HADISLARINING INSON KAMOLOTIDAGI O’RNI - Mamatkulova Ro’zaxon; Raxmatullayeva Barno (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Imom al-Buxoriy (asl ismi Abu Abdulloh Muhammad ibn Ismoil  al-Buxoriy)  (810.21.7,  Buxoro  —  870.31.8,  Samarqand  yaqinidagi  Xartang qishlog‘i) — islom olamining yirik mutafakkiri, buyuk muhaddis. Muhaddislar imomi, hadis ilmining sultoni deb ham yuritiladi.