KOMPARATIVISTIK PEDAGOGIKA FANINING TADQIQOT METODLARI - Beshimova Oʻgʻiloy; Najmiddinova Shoira (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Shvetsiyada umumta’lim tizimining o‘ziga xos xususiyatlari, uning tuzilishi va faoliyat yuritish tamoyillari yoritilgan. Tadqiqotda Shvetsiya ta’lim tizimining demokratik,  inklyuziv va  o‘quvchi  shaxsiga  yo‘naltirilgan  jihatlari  tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’limning bepul tashkil etilishi, baholash tizimining bosqichma-bosqich joriy etilishi, inklyuziv ta’lim, raqamli texnologiyalardan foydalanish hamda xalqaro  ta’lim  standartlariga  moslashuv  masalalariga  alohida  e’tibor  qaratilgan. Maqolada Shvetsiya ta’lim tajribasining komparativistik pedagogika nuqtayi nazaridan ilmiy-amaliy ahamiyati va uni O‘zbekiston ta’lim tizimini takomillashtirishda qo‘llash imkoniyatlari asoslab berilgan.