ZAMONAVIY QIYOSIY PEDAGOGIK MASALALAR TARAQQIYOTI - Mutalova Nargiza; Kenjayeva Mohira (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada zamonaviy  qiyosiy  pedagogikaning  mohiyati, rivojlanish  omillari  va  dolzarb  pedagogik  masalalari  keng  tahlil  qilingan.  Turli mamlakatlar ta’lim tizimlarini qiyosiy o‘rganish asosida ta’lim sifati, raqamli ta’lim, inklyuzivlik va ta’limni boshqarish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada qiyosiy pedagogikaning nazariy va amaliy ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.