KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION YONDASHUVLARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Jurayeva Mokhinur Akhmadjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  kichik  biznes  subyektlarini  rivojlantirishda innovatsion  yondashuvlardan  foydalanishning  iqtisodiy  ahamiyati  keng  yoritilgan. Tadqiqot  jarayonida  kichik  biznes  faoliyatida  raqamli  texnologiyalarni  joriy  etish, zamonaviy  boshqaruv  mexanizmlaridan  foydalanish  hamda  moliyaviy innovatsiyalarni qo‘llash orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish imkoniyatlari tahlil qilindi. Shuningdek, kichik biznesning barqaror rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar aniqlanib, mualliflik yondashuvi asosida innovatsion rivojlanish modeli taklif etildi. Tadqiqot natijalari kichik biznesni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan davlat siyosatini takomillashtirishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.