O'ZBEKISTONDA MUSTAQILLIK YILLARIDA TADBIDKORLIK FAOLIYATINING RIVOJLANISHI TARIXI(XOTIN -QIZLAR TADBIRKORLIGI MISOLIDA ) SHARH - Ahmadov Ahmadjon Asror o’g’li; Durmatova Gulnoz Shuhratovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  Oʻzbekistonda  mustaqillikdan  keyingi  davrda tadbirkorlik  faoliyatining  va  iqtisodiy  rivojlanishi  liberal  institutsional  rivojlanishi bilan  bogʻliq  holda  tahlil  qilingan.  Oʻtish  iqtisodiy  tadbirkorlik,  xotin-qizlar tadbirkorligining  kengayishi  qonuniy  kafolatlar,  iqtisodiy  ragʻbatlar  hamda  davlat siyosatining bevosita bogʻliq ekani asoslangan.Ayollar xavfsizligiga ijtimoiy-madaniy roli, anʼʼanaviy gender vositalari, resurslarga kirish hamda taʼlim va malaka oshirish darajasining  taʼsiri  olingan.  Yig'ilishda  tadbirkorlikni  qo'llab-quvvatlash  iqtisodiy o'sish, bandlikni va ijtimoiy taraqqiyotni ta'minlashda muhim ahamiyat kasb etgan.