QORIN MUSKULLARI: TUZILISHI, FUNKSIYASI VA AMALIY AHAMIYATI - Karimjonova Shukrona, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  ilmiy  maqolada  inson  organizmidagi  qorin  muskullarining  anatomik tuzilishi, fiziologik va biomekanik funksiyalari, ularning sog‘liq, sport va reabilitatsiya jarayonidagi  ahamiyati  batafsil  yoritilgan.  Qorin  muskullarining  turlari,  nerv  bilan ta’minlanishi,  qon  aylanishi  hamda  jismoniy  mashqlar  orqali  rivojlantirish  usullari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.